Tuff match mot Norrköping

Tuff match mot Norrköping

Som förutspått möts norrlänningarna av ett hungrigt Norrköping i fin form. Vi får kämpa varenda minut i matchen och ledningen skiftar flera gånger under dessa fyrtio minuter. I slutskedet av fjärde perioden lyckas vi säkra en tiopoängsledning och matchen kan sluta med vinst till oss med 78-88.

Till en början tillåter vi Norrköping att kontrollera tempot och utseendet på matchen. Vi är inte riktigt på hugget har lite problem med skyttet, Norrköping svarar med att vara energiska. Några tappade bollar och missade poängchanser för vår del gör att vi förlorar första perioden med 22-20. Under andra quartern fortsätter matchen att väga mellan ledning och underläge och Norrköping gör det svårt för oss att forma matchen till vår fördel.

I halvtid leder vi med fyra poäng men Norrköping hade inga tankar på att släppa matchen över huvud taget. Efter några minuter har de övertagit ledningen igen. Men vi fortsätter jobba på och steppar upp vårt försvar samt vår närvaro under korgarna. Ett initiativ som ger resultat och med bara tre minuter kvar lyckas vi rycka ifrån något och avsluta matchen med en tiopoängsvinst.

”Vi anade att matchen i Stadium Arena mot Norrköping inte skulle vara en enkel uppgift.” Säger David Visscher. ”Norrköping har fått flera spelare tillbaka från skador och har ett mer balanserat och djupare lag. Precis som väntat spelade Norrköping tufft och ettrigt från start. Vi började med bra försvarspel och matchen svängde fram och tillbaka. Långt inne i fjärde quarten var det jämt men tillslut fick vårt försvar ett grepp på Norrköping och vi kunde bygga en tiopoängsledning. Vi är glad över vinsten och känner att vi gör en helt ok match mot ett tufft Norrköping. En bra lärdom att ha med oss i slutspel.”

Statistik/Game card >>>

Kommentarer