Tung förlust mot starkt Eos

Tung förlust mot starkt Eos

Dolphins, med tre segrar på de fyra senaste matcherna, mot ett IK Eos som inte vunnit sedan 25 november och har åtta raka förluster bakom sig. Förra mötet i Lund lagen emellan avgjordes redan i första halvlek då Eos tog en säker seger men förutsättningarna var annorlunda i det här mötet där Dolphins är inne i ett ”flow” och där nya Dominique Wilson gjorde debut och Sofia Pelander hade nypremiär efter den långdragna skadan.

Dolphins rivstartar med en trea i ett fast-break och sätter an tonen men det slarvas kopiöst vilket gör inledningen jämn. Poängmässigt händer inte mycket och perioden slutar 9-8 för gästande Eos.

Det blir betydligt bättre fart i Q2 och det är Dolphins som är i förarsätet även om Eos inte vill släppa taget. En osportslig foul på en Dolphinsspelare ger Eos chansen att komma tillbaka på allvar och vid 23-22 kallar coach Jesper Sundberg timeout för att styra upp spelet men det är Eos som tar över och vinner perioden, 22-18, som ger 31-26 i halvtid.

Det vill inte riktigt tända till därute även om Dolphins till en början håller jämna steg med Eos men med fyra minuter kvar av Q3 har Eos tio upp, 45-35, och Dolphins tar timeout. Eos vinner även den här perioden, 22-17, och leder med 53-43 inför sista.

Det är uppförsbacke för Dolphins då Eos tillåts göra alltför enkla poäng samtidigt som man själva inte har det rätta flytet i offense. Halva perioden kvar och Dolphins är fortfarande tio ner och man kommer inte närmare. Eos vinner bekvämt för andra gången den här säsongen mot Dolphins, 67-59, efter att hemmalaget vunnit perioden med 16-14. Det blir dock godkända ”debuter” av Dominique Wilson och Sofia Pelander.

Benny Lindblom
benny@dolphins.se

Kommentarer