Umeå tar hem 5e raka!

Umeå tar hem 5e raka!

Vilken skön första halva vi bjöd publiken på, produktion framåt och hyfsat försvar. Vi hade dock lite problem i början att få stopp på Nici Gilday som åter visar att hon är en kompetent spelare med 24 p. Sandra Hanson fick då uppgiften att jaga henne över hela banan och gjorde det riktigt bra när hon var inne.

Det var åter spring i benen och det var produktion från många spelare, vilket gör det svårt för Visby att försöka plocka bort enstaka spelare. Samtidigt som försvaret var av en helt annan kaliber, Visby hade vid ett flertal tillfällen svårt att Svinga bollen och komma till bra avslut.

Det är lätt att kritisera laget när man slår av på takten i andra halvan, men vi måste också lyfta på hatten till Visby som började springa mer och attackera. Bitvis var det lite mer fysisk handboll under korgen än basket, men det var lika för båda lagen så det får man ta.

I dag får vi bocka och buga för Ana-Marija Begic som åter presterar en doubble-doubble 20 p och 13 r samt Tiffany Brown med 20 p och 10 assist !!! Sen kan vi inte låta bli att lyfta laget, alla ville verkligen spela och bjöd ibland publiken på riktigt vackra kombinationer.

Nu väntar en längre tids vila får spelarna där det blir rehabträning och mer fokus på uppbyggnad igen eftersom det försvinner ett par spelare till landslagsuppdrag. Vi önskar dom lycka till, men inte allt får stor lycka till Ana-Marija Begic som spelar mot Sverige i kvalet. Jo, det gör vi, så länge Sverige vinner.
På återseende basketälskare!

Kommentarer