Umeålaget laddar inför ett taggat Norrköping.

Umeålaget laddar inför ett taggat Norrköping.

Det är dags för nästa match i Basketligan dam och vi vill välkomna Norrköping till Umeå.

Ett Norrköping som under Jurgitas ledning presterat mycket bra med tanke på den omsättning av spelare de har haft inför den här säsongen. Lägg därtill att Sofia Pelander åter är skada så måste man ha all respekt för Norrköping.

De spelar hårt och tuff samt tar de lägen som ges utan att blinka. De nya unga vill verkligen visa att de kan och ska spela på den här nivån utan tvekan. Man kan se ett klart mönster hur Jurgita tar sig an ett lag och får det laget att spela med pondus och förtroende. Hon är bra på att bygga en känsla i laget att de kan försätta berg.

I år har man hittat två importer Shaylen Burnett och Geraldine McCorkell. Shaylen är en tuff, kompakt och avig spelare som är svårstoppad. Hon tar ibland över matcherna själv och gör det utan att tveka. Geraldine är en spelare som man vid första anblicken kanske inte ser som någon större faktor, men….. ger du henne lillfingret så tar hon hela armen.

Förutom de två importerna så är det Günech Karaoglan, Michaela Borg, Matilda Ståhl och Lovisa Jern som står för största delen av poänggörandet.

Det har nu gått några dagar sedan matchen mot Botas i Eurocup, vilket var en lärorik match. Där det blev uppenbart för oss att man alltid måste spela på topp hela tiden för att kunna vinna matche mot den typen av motstånd. Minsta misstag sraffars sig direkt.

Så det är nu dags att ställ om mentalt till nästa match och visa att vi kan spela bra hela matcher, utan att hålla igen och med fokus. Att göra rätt saker vid rätt tillfälle är lättare sagt än gjort, men de som klarar det bäst vinner mest. Svårare än så är det inte och nu vill vi visa hemmapubliken att vi kan ta nästa steg och spela bra basket i 40 minuter.

I skrivande stund så är alla spelare förutom Frida redo för spel vilket betyder att vi kanske får se Hollie göra comeback, ett beslutet som tas på matchdagen efter uppvärmningen. Det vore väldigt roligt att få se henne spela igen, men vi kommer inte att stressa fram något i onödan.

Nu blir det full fart i Umeå Energi Arena, för det är match igen. Vi ses där!

Kommentarer