Uppsala avslutar hos delfinerna

Uppsala avslutar hos delfinerna

Grundseriens sista omgång är det som gäller på onsdag, när Uppsala Basket drar E4 ner till Norrköping med fullastade bilar för match mot Dolphins. På det stora hela taget så saknar matchen betydelse, för det fortsatta spelet i basketligan dams slutspel eller kvalspelet inför nästa säsongs damliga. Dolphins har dock mycket att vinna på att behålla den sjätteplats i tabellen, laget nu ligger på, för att undvika Luleå Basket i kvartsfinalen. Dolphins tabellplaceringen är inte enbart avhängig av hur det går i Stadium Arena på onsdag, utan utgången av matcherna mellan framför allt Alvik BBK mot IK Eos, men även Telge Baskets resultat hos Visby Ladies kan påverka vart Norrköping får ställa slutspelskosan.

Senast lagen möttes var i Rosendalshallen i slutet av januari. Då stod Dolphins som segrare med 15 poäng i en match som varit helt jämn i tre perioder. Josefin Gelin gjorde sin hittills bästa match för säsongen i vårt linne. Den första halvleken var kanske till och med hennes bästa i en lång karriär, då hon gick till halvtidsvila med 20 poäng inskrivna i protokollet. I Norrköping strålade inside-duon Shanity James och Sofia Pelander ikapp med träffsäkra guarderna Matilda Claesson och Lovisa Hjern. Heather Butler gjorde premiär med mersmak i Uppsalas röda dräkt, men fick oss sjätte-spelare att sätta hjärtat i halsgroparna, då hon föll ihop under korgen med till synes stora smärtor. Med tiden så visade sig skadan inte så allvarlig utan Heather har med bravur lett oss under säsongens slutskede. Skadeeländet har i stället drabbat Norrköping hårt, som har tre erfarna spelare på skadelistan. Nu har också viktiga centern Pelander sällat sig till listan med en korsbandsskada.

Efter Norrköpings seger i Uppsala har det bara varit motlut. Nio raka förluster. Nu senast åkte laget på en riktig överhalning på Gotland, där defensiven, som varit något av ett adelsmärke, inte alls fungerade. Vi var heller inte lysande i vår senaste match. Det verkar som om anspänningen till det lyckade arrangemanget med enkronasmatchen innebar att luften gick ur laget och organisationen kring laget. Utan energi, med dåligt förvarsspel och inget lagspel i första halvlek skaffade vi oss ett motlut på 31-52. I pausen kunde vi plocka fram energin igen och betraktat till enbart andra halvlek kunde vi åka hem med en okej eftersmak.

Nu åker vi till Norrköping med fullt lag och 12 spelare. Bland dessa återfinns en riktigt spelsugen Sandra Hansson, som nu är tillbaka i Uppsala efter studier utomlands Vi kommer inte att ha någon brist på motivation, även om matchen saknar betydelse för oss annat än som ett mycket viktigt genrep inför kvalet. En bortaseger att ta med in i kvalserien skulle sitta bra.

 

 

Kommentarer