Uppsala hos Dolphins

Uppsala hos Dolphins

På söndag åker Uppsala Basket via E4:an till delfinlandet för match hos Norrköping Dolphins kl. 15:00 i Stadium Arena. Ett basketmöte, där det på förhand ser svårt ut för bortalaget att få med sig ett rosa protokoll. Vi har ingen bra statistik med oss från tidigare möten i hemmalagets fräscha baskettempel (invigdes i december 2008) samtidigt som Dolphins verkar vara på väg mot en formidabel formtopp med fem raka segrar, som toppas av bortavinsterna hos Alvik respektive Luleå. Säsongen började dock inte så bra hemma för hemmalaget med tre raka förluster i den egna hallen.

Lagen har mötts tolv gånger under åren i Stadium Arena. Dolphins har nio segrar och tre förluster. Säsongen 2011/12 spelade vi två matcher i Norrköping. Uppsala vann båda matcherna ledda av Agnes Nordström, som petade i bollen 23 gånger till 43 poäng, alltså 21,5 poäng i snitt. Vårt största nederlag led vi säsongen därpå för nära nog sex år sedan då hemmalaget kunde gå av planen med segersiffrorna 81-32.

Nu är det nya lag som möts. Lagen har mötts en gång tidigare under säsongen strax före jul i SEB USIF Arena. Då hamnade vi i ett femtonpoängs underläge redan efter 3 minuter efter bl a två treor av Günesh Karaoglan, som till slut gjorde 25 poäng och utsågs till Dolphins färgstarkaste spelare. Efter de tre inledande minuterna i matchen gjorde vi en helt OK laginsats, trots att Agnes Nordström spelade lindad med en lätt stukad fot och inte kunde göra sig själv rättvisa.

Vi åker inte till Norrköping för att ”ställa ut skorna” utan kommer naturligtvis att gå för en seger. Trots fem raka förluster har vi gjort bra ifrån oss och visat upp ett spel som lovat mer och det är bara fyra poäng upp till en slutspelsplats. Förlusterna mot Visby Ladies sved i skinnet, men damerna från ön kan efter årsskiftet ställa upp ett betydligt bättre lag på plan än vad de tidigare resultaten gett vid handen. Energiinjektionerna som Ashleigh Brown och Louise Skyttevall gett till vårt spel samt att Erica Iderstål är åter efter sjukdom ger oss ändå förhoppningar om en bra insats.

Om du inte tar dig till Norrköping kan du ändå se matchen via damligaföreningens och Sportgrounds webbsändning som du hittar här.

Text: Christer Hagberg

Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

Kommentarer