VÄRVNINGSNYTT: Viktig pjäs klar för Luleå Basket

VÄRVNINGSNYTT: Viktig pjäs klar för Luleå Basket

– Vi har gjort klart med en stark, rivig powerforward på 184cm, säger head coach David Visscher och fortsätter; Hon är kvick och explosiv för sin storlek och en extremt duktig returtagare. Hon kan spela försvar på både stora spelare nära korgen men klarar även av att spela på kortare guarder om det behövs.

– Hon är en jättetrevlig person och verkligen en lagorienterad spelare. Hon kommer att bli extremt viktig för oss i den kommande säsongen. Hon kommer från Sverige och heter Allis Nyström.

Som sagt, nu är väntan över! Idag kan vi meddela att Allis Nyström har skrivit på ett 1-årskontrakt och gör därmed sin åttonde säsong med Luleå Basket. Vråkenfostrade forwarden snittade 11,1 poäng, 9,1 returer och 1,7 assist under förra säsongen och är en viktig nyckelspelare – både på och utanför planen. Allis kontrakt innehåller en Europaklausul vilket innebär att hon har rätt att bryta kontraktet innan en viss tidpunkt om hon får ett erbjudande från en europeisk klubb.

– Det känns väldigt roligt att vi har hittat en lösning med Allis inför kommande säsong, säger klubbdirektör Christer Sehlin och fortsätter: Allis har varit starkt bidragande till våra fem raka SM-guld och är en spelare som alltid ger 100 procent. Hon är en spelare som håller landslagsnivå och jag hoppas verkligen att hon får chansen i landslaget under året.

– Att spela i Europa är fortfarande min dröm och mitt mål. Jag är glad att det gick att hitta en lösning med Luleå Basket. Jag ser fram emot en ny och spännande säsong i den svenska ligan och EWBL och även att få spela inför Sveriges bästa basketpublik, säger Nyström i en kommentar.

Kommentarer