Veckans Lag V.1

Veckans Lag V.1

Varje vecka utser vi Veckans Lag i SBL. SBL innehåller många starka profiler men fem spelare har föregående vecka utmärkt sig lite extra. 

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen.

Veckans Lag vecka 1 är:

Tiffany Brown, A3 Basket Umeå 

Tiffany Brown är kanske inte den som gör mest poäng i A3 men när A3 spelar bra är ofta Brown inblandad. Hon styr tempot och står för flest assist i hela SBL med 7.25 assist i snitt. Som spelfördelare ledde hon sitt A3 till två vinster den gångna veckan, först mot Alvik och sen dagen efter mot Telge. I matchen mot Alvik stod hon för 12 poäng, 2 steals, 8 returer och 13 (!) assist. Mot Telge stod hon för 15 poäng, 2 steals, 5 assist och 6 returer.

Chastity Reed, Luleå Basket

Chastity Reed fortsätter att övertyga och matchen mot Wetterbygden var inget undantag. Reed var poängbäst med 20 poäng men stod även för 4 assist, 9 returer.

Hollie Mershon, A3 Basket Umeå

Hollie Mershon formkurva pekar rakt uppåt och för varje match som går har hon producerat allt bättre. I matchen mot Telge var hon kanske matchens främsta aktör. Hon var poängbäst i A3 med 18 poäng och stod dessutom för 4 steals, 10 returer och 6 assist och var matchens mest effektiva spelare.

Deanna Weaver, Telge Basket

Telge höll jämna steg med A3 egentligen genom hela matchen. En stor anledning var Deanna Weaver som var Telges främsta offensiva hot och gjorde 24 poäng och tog 10 returer.

Paloma AndersonMark Basket

Det var bottenmöte i SBL, Mark mot Visby Ladies. Det var också andra framträdandet för Marks två nya amerikanskor Chase Coley och Paloma Anderson. Den sistnämnda hade en riktigt bra dag på jobbet och kunde med sina 24 poäng se till att Mark tog första vinsten för säsongen.

Veckans lag utses av en jury som består av representanter från klubbarna och ligaföreningen. 

Tidigare veckans lag:

V52
V51
V50
V49
V46
V45
V44
V43
V42
V41
V40


Grafik toppbild: Louie Söderberg
Text: Rikard Aspegren (rikard@basketligandam.se)

Kommentarer