Veckans Lag V.11

Veckans Lag V.11

När vi summerar föregående vecka är det många riktigt starka presentationer vi har fått se. Fem spelare har dock utmärkt sig lite extra och tagit en plats i Veckans Lag!

Veckans Lag vecka 11 är:

Stephanie Gardner (2), Wetterbygden Sparks

Efter att ha haft problem med ett knä några matcher klev Stephanie Gardner  in och presterade på topp med sina 23 poäng i den viktiga vinsten mot Uppsala i kampen om en slutspelsplats. Gardner stod även för 5 returer, 4 assist och var den mest effektiva spelaren i Wetterbygden.

Klara Lundquist (8), Telge Basket

Klara Lundquist fortsätter att leverera för sitt Telge och snittar fortfarande mest poäng av alla i SBL. I vinsten mot Alvik där Telge gick in som underdogs var 19-åriga Klara Lundquist planens stora stjärna. Hon noterades för 22 poäng, 4 returer, 4 assist och 7 steals (!).

Dubravka Dacic (7), IK Eos

I den viktiga och jämna matchen mellan IK Eos och Visby Ladies var det Dubravka Dacic som var det som fick vågen att tippa över i Eos fördel. Hon var en gigant under båda korgarna och stod för 22 poäng och 20 returer.

Cayla McMorris (1), Högsbo Basket
I en viktig match för Högsbo för att komma ikapp Telge på 6:e platsen och hålla Wetterbygden bakom sig stod McMorris för 19 poäng och 7 returer. Cayla McMorris visar att hon är en spelare att räkna med för Högsbo framöver!

Abigail Asoro (3), A3 Basket Umeå

I kampen om att ta förstaplatsen i SBL:s grundserie tog A3 Basket en viktig seger mot Luleå Basket. Abigail Asoro stod för en riktigt stark insats och la i 18 poäng med högprocentigt skytte. Hon stod dessutom för 7 returer och 3 steals.


Se höjdpunkterna från föregående vecka nedan:


Siffran i parentes är antalet gånger spelaren har varit uttagen i Veckans lag den här säsongen. Veckans lag utses av en jury som består av representanter från klubbarna och ligaföreningen. 

Tidigare veckans lag:

V10
V9
V8
V7
V6
V5
V4
V3
V2
V1
V52
V51
V50
V49
V46
V45
V44
V43
V42
V41
V40


Grafik toppbild: Louie Söderberg
Text: Joakim Lantto / Rikard Aspegren (rikard@basketligandam.se)

Kommentarer