Veckans Lag V.2

Veckans Lag V.2

Varje vecka utser vi Veckans Lag i SBL. SBL innehåller många starka profiler men fem spelare har föregående vecka utmärkt sig lite extra. 

Veckans Lag vecka 2 är:

Chastity Reed (5), Luleå Basket
29 poäng, 11 returer, 4 assist och 4 steals mot Alvik Basket talar sitt tydliga språk. Det är inte för mycket att säga att Chastity Reed är en av ligans hetast spelare just – kanske den bästa. Därför kanske inte så förvånade att hon tar plats i Veckans Lag för femte gången den här säsongen. 

Klara Lundquist (4), Telge Basket

Klara Lundquist som precis kommit tillbaka från en hjärnskakning och sen sjukdom på det visade att takterna sitter i även om hon inte kunnat köra för fullt under en period. I matchen mot Uppsala stod hon för 21 poäng, 6 assist, 6 returer, 3 steals och såg till att Telge kunde ta femte segern för säsongen.

Anna Kelly (1), Visby Ladies

Visbys irländska nyförvärv presenterade sig direkt i matchen mot Wetterbygden när Visby tog första segern för säsongen. Anna Kelly styrde upp spelet från bakplan och stod inte bara själv för 18 poäng framåt utan såg också till att sätta upp sina lagkamrater och noterades för 5 assist.

Louice Halvarsson (4), Wetterbygden Sparks

Att Wetterbygdens viktigaste spelare heter Louice Halvarsson är det nog få som säger emot. Mot Visby fick hon slita en del men var ändå Wetterbygdens största offensiva hot och stod för 24 poäng (varav 10 från straffkastlinjen) och tog dessutom 8 returer.

Agnes Nordström (2), Uppsala Basket

Uppsala pressade Telge men fick ändå se sig besegrade med 11 poäng. En som såg till att Uppsala hade kontakt med Telge var rutinerade Agnes Nordström som stod för 21 poäng, 6 assist och 5 returer i matchen.


Siffran i parentes är antalet gånger spelaren har varit uttagen i Veckans lag den här säsongen. Veckans lag utses av en jury som består av representanter från klubbarna och ligaföreningen. 

Tidigare veckans lag:

V1
V52
V51
V50
V49
V46
V45
V44
V43
V42
V41
V40


Grafik toppbild: Louie Söderberg
Text: Rikard Aspegren (rikard@basketligandam.se)

Kommentarer