Veckans lag V. 2

Veckans lag V. 2

Varje måndag utser vi veckans lag i Basketligan. Basketligan innehåller många starka profiler men ett par spelare har utmärkt sig lite extra.

Veckans lag vecka 2 är:

Klara Lundquist (3), Alvik Basket – Alvik bortaslog Mark i veckan med 52-78, och Klara Lundquist visade återigen att hon är en producent i både defensiven och i offensiven som heter duga. 14 poäng, 5 steals, 5 assists, och sammanlagt 29 i +/-, definitivt en prestation värdig en plats i veckans lag.

Tilde Ahlin (1), Telge Basket – Telge går igenom en minst sagt tuff period, och i veckan föll man på hemmaplan mot Norrköping Dolphins. Med Wurtz på sjukdomslistan klev kaptenen Tilde Ahlin fram och satte 6/9 treor mot Norrköping, och blev poängbäst med hennes 23 poäng plus hennes 2 steals.

Lovisa Hjern (2), Norrköping dolphins – Det handlar inte om att göra mycket poäng, utan ofta är det att kunna göra poäng i rätt läge som är matchavgörande, och det kan Hjern. I slutminuten gjorde Lovisa Hjern fyra väldigt viktiga poäng i vad som sammanlagt blev en sexpoängsvinst med slutresultatet 74-80.

Elin Ljunggren (2), Alvik Basket – Ljunggren och hennes Alvik besökte Ljunggrens gamla klubb Mark i veckan, och Ljunggren var inte rädd för att ge 100% mot sin moderklubb. En double-double med 10 poäng och 10 returer samt 3 assists blev slutfacit, och saknaden i Kinnahallen efter Ljunggren blev sannolikt inte mindre efter slutsignalen.

Janel McCarville (3), AIK  – McCarvilles AIK tog en viktig seger på bortaplan mot Visby Ladies i veckan, och McCarville gjorde det hon ofta brukar göra. Hon stämplade in, gjorde 22 poäng, tog 11 returer, tog 3 steals och stämplade sedan ut. En vanlig dag på jobbet om man heter Janel McCarville.

Tidigare ”Veckan Lag:

Kommentarer