Veckans Lag V. 44

Veckans Lag V. 44

Varje måndag utser vi veckans lag i Basketligan. Kandidaterna till Veckans Lag v. 44 var många och konkurrensen var riktigt tuff med många bra insatser, men nedan hittar du spelare som blev utvalda till Veckans Lag v. 44.

 

Katie Frerking – Luleå Basket (1)
När Luleå saknade många nyckelspelare mot utmanaren Alvik så stod Katie Frerking för en väldigt bra insats som hjälpte Norrlandslaget till att förbli obesegrade sju omgångar in i Basketligan Dam 17/18. Frerking var 100-procentig från golvet och satte 4/4 tvåpoängsförsök och 2/2 trepoängsförsök. Enda bommen för Frerking var under ett av de totalt sex straffkast hon sköt i matchen och utöver de viktiga poängen tog amerikanskan fyra steals och hade en block i matchen.

 

Elin Ljunggren – Alvik Basket (1)
Veckans mest givna spelare i Veckans Lag heter Elin Ljunggren. Redan efter måndagens Stockholmsderby mot nykomlingarna AIK hade Elin skapat sig goda förutsättningar till att ta en plats i Veckan Lag då hon stod för 19 poäng, 3 steals och 7 returer, men när Ljunggrens Alvik gästade Luleå Basket så cementerade hon sin plats då hon stod för en double-double med makalösa 32 poäng och 13 returer mot de regerande mästarinnorna från norr.

 

Lovisa Hjern – Norrköping Dolphins (1)
På söndagseftermiddagen tog Norrköping Dolphins emot AIK i en viktig match för båda lagen. Lovisa Hjerns Dolphins gick vinnande ur den striden och med 18 poäng och bäst effektivitet samt +/- av samtliga spelare kan även personer som inte såg matchen förstå vilken nyckelspelare Lovisa Hjern var när Dolphins tog sin tredje raka vinst för säsongen.

 

Brene Mosely – IK Eos (1)
Förra veckan så gjorde lagkamraten Daniela Wallen 34 poäng, och denna veckan ville Brene Moselys inte vara sämre när hon gjorde 35 poäng, stod för 5 assists och tog 3 steals på bortaplan mot Visby Ladies i en riktig rysare. Matchen gick till förlängning efter att Visby kvitterat med 0.4 sekunder kvar, men väl i förlängningen satte Mosely viktiga och avgörande poäng som gjorde att hennes Eos kunde vinna sin tredje match för säsongen.

 

Heather Butler – KFUM Uppsala Basket (1)
Heather Butler och resten av hennes lagkamrater i Uppsala var riktiga underdogs när Telge kom på besök under lördagen, men det spelade ingen roll för Heather Butler eller resten av KFUM Uppsala Basket när de tog sin första vinst för säsongen. Butler stod för en double-double, och var bara en retur ifrån en triple-double när hon gjorde 29 poäng, 11 assists(!) och 9 returer i Uppsalalagets första vinst för säsongen.

 

Veckans Lag kommer precis som Basketligan Dam ta ett uppehåll under vecka 45 men är tillbaka efter det.

 

Grafik och sammanställning: Louie Söderberg 

 

Tidigare ”Veckan Lag:

Kommentarer