Veckans Lag V. 46

Veckans Lag V. 46

Varje måndag utser vi veckans lag i Basketligan. Den här veckan blev på grund av landslagsuppehåll en kort vecka. Men fredag-söndag har det ändå spelats många spännande matcher med imponerande insatser av en rad spelare. Nedan hittar du spelare som blev utvalda till Veckans Lag v. 44.

Alexis Michelle Hyder (1) – Mark Basket
Det är sällan någon är 100 procentig från golvet och har mer än några få avslut, men mot Uppsala hade Alexis Michelle Hyder 10 2-poängsförsök och samtliga gick i korgen. Sammanlagt blev det 21 poäng för Hyder Utöver det tog hon tio returer vilket var bäst i Hyders Mark när de hemmaslog Uppsala i Kinnahallen. Effektiviteten landade på 27 och +/- på 19 till slut i 6-poängsvinsten för Kinnalaget.

Klara Lundquist (1) - Alvik Basket
Efter Sveriges landskamp mot Makedonien var unge Lundquist namn på mångas läppar, och efter Alviks bästa insats för säsongen hittills mot det gästande Umeå-laget i Åkeshovshallen så har hon cementerat sin plats som en av de bästa i basketsverige. Mot Udominate stod 18-åringen för 19 poäng, 10 returer, 4 steals, 2 blockar, 25 i effektivitet och 20 i +/-. I samtliga tidigarenämnda kategorier var Klara bäst i Alvik och hon är given en plats i Veckans Lag.

Daniela Wallen (2)IK EOS
I Veckans Lag V. 43 tog Daniela Wallen en plats efter mäktiga 35 poäng på hemmaplan mot Uppsala, det följde hon upp med att göra 15 poäng mot Visby Ladies för att nu stå för kanske den bästa prestationen från hennes sida hittills när Wallens Eos besegrade Norrköping med 80-59. 22 poäng, 17 returer och 6 steals ger Daniela Wallen en plats i Veckans Lag V. 46 och därmed den första som tagit en plats två gånger.

Heather Butler (2)Uppsala Basket
På andra sidan planen från Alexis Hyder i Kinnahallen stod Heather Butler och hennes Uppsala. Bortalaget räckte inte hela vägen men en ljusglimt för bortalaget var att Heather Butler stod för en riktigt fin insats i bortaförlusten med2 7 poäng, 10 returer och 5 assists vilket gjorde att Uppsala hade en vinst eller förlängning inom räckhåll, men räckte inte hela vägen.

Brandy Montgomery (1) - Visby Ladies
Amerikanskan han knappt bli spelklar innan hon gjorde debut för sitt Visby Ladies mot Telge. Det blev hon, och i gotlänningarnas andra bortavinst för säsongen säkrade hon 24 poäng och var direkt matchavgörande när hon gjorde de 11 avslutande poängen för Ladies när hemmalaget hade chans att ta ikapp i vad som blev en i 10-poängsvinst för Visby Ladies.

Tidigare ”Veckan Lag:

 

Grafik och sammanställning: Louie Söderberg 

Kommentarer