Veckans Lag V. 48

Veckans Lag V. 48

Varje måndag utser vi veckans lag i Basketligan. Basketligan innehåller många starka profiler men ett par har den här veckan utmärkt sig lite extra.

Veckans lag V48 är:

Danielle Elvbo (1) – Umeå Udominate tog sin an säsongens uppstickare Eos på hemmaplan och det slutade med en 12-poängsvinst för Västerbottenslaget där Danielle Elvbo var matchens viktigaste spelare. Elvbo bidrog med energi och satte viktiga skott när det väl gällde. I statsraden hade Danielle 16 poäng, 19 i +/- och 15 i effektivitet.

Janel McCarville (1) – Det var bara en tidsfråga innan WNBA-meriterade McCarville skulle ta en plats i Veckans Lag och nu är tiden kommen. AIK tog sin andra seger för säsongen på hemmaplan mot Telge Basket med 80-75 och McCarville stod för imponerande 27 poäng, 9 returer och 8 assists och vilket var tungan på vågen när hon gjorde åtta av AIK:s sista tio poäng i matchens avgörande slutskede och McCarville var inte långt ifrån en triple-double.

Taylor Wurtz (1) – På andra sidan planen från McCarville stod Taylor Wurtz och hennes Telge som på senaste tiden inte haft turen med sig. Wurtz stod för totalt 47 poäng under vecka 48 varav hela 32 poäng kom i förlusten mot AIK. Det taktiska Dolphins som mötte Telge på onsdagen begränsade Wurtz till bara åtta skott från golvet varav bara två var trepoängsförsök vilket var ett säsongslägsta för Wurtz men trots den hårda uppvaktningen så blev det 15 poäng för hennes del även där.

Nici Gilday (1) – Amerikanskan Nici Gilday har imponerat under inledningen av säsongen och i Visby Ladies returmöte mot Mark Basket så var Gilday poängbäst med 26 poäng och utöver det blev det 5 assists och 3 steals samt en +/- på 16 eftersom Gilday spelade samtliga 40 minuter för bortalaget.

Rashida Timbilla (1) – Rashida Timbilla har visat upp god returtagningsförmåga hittills och hon snittar flest returer av alla i BLD efter 9 spelade matcher, men mot Mark så var det inte bara returer som Timbilla bidrog med. Kanadensiskan lade i 15 poäng, var 70%-ig från golvet, tog 10 returer, gjorde 9 assists och stod därmed för en double-double och var bara en assist ifrån en triple-double i den viktiga matchen för Timbillas Visby Ladies. Timbilla landade även på 21 i +/- och 33 i effektivitet vilket i bägge kategorierna var högst av alla i matchen.

Tidigare ”Veckan Lag:

Grafik och sammanställning: Louie Söderberg 

Kommentarer