Veckans Lag V. 49

Veckans Lag V. 49

Varje måndag utser vi veckans lag i Basketligan. Basketligan innehåller många starka profiler men ett par spelare har den här veckan utmärkt sig lite extra.

Allis Nyström (1), Luleå Basket – Luleåfödde Allis Nyström stod i Luleås bortaseger mot Uppsala för double-double och var enbart en assist ifrån en triple-double. 25 poäng, 18 returer, 9 assist 46 i effektivitet och 41 i +/- blev det för Nyström som därmed tar sin första plats i Veckans Lag 17/18.

Deanna Weaver (1), Norrköping Dolphins  – Norrköping Dolphins tog en knapp och viktig vinst mot Mark med en poäng på hemmaplan. Weaver glänste i hennes Norrköping och stod för 28 poäng och 14 returer, en double-double för Weaver också med andra ord samt en +/- på imponerande 17 vilket var det högsta +/-värdet i matchen.

Taylor Wurtz (2), Telge Basket – Telge tog en viktig seger på hemmaplan mot tabellkonkurrenten Eos, och Taylor Wurtz visade sig vara en betydelsefull pusselbit för hemmalaget. En double-double med 26 poäng, 13 returer och 27 i effektivitet landade det på för Wurtz och hon var 50%-ig både från innanför och utanför trepoängslinjen i den viktiga hemmavinsten för henens Telge.

Paula Juhlin (2), Alvik Basket – Alvik begav sig till Gotland och ICA Maxi Arena för att möta Visby Ladies i en match som bara var ett skott som gick ring ut från att sluta med hemmaseger. Juhlin stod även hon för en double-double när hon gjorde 23 poäng, plockade ner 10 returer och var 80%-ig innanför trepoängslinjen vilket ger Julin en plats i Veckans Lag för andra gången den här säsongen.

Alexis Hyder (2), Mark Basket – Hyders Mark gick på pumpen med en poängs marginal i Stadium Arena, men hade man bara räknat den tiden som Hyder var inne på planen hade Kinnalaget inkasserat två poäng i tabellen. Hyder stod precis som alla andra lagkamrater i Veckans Lag V. 49 för en double med hennes 22 poäng, 13 returer samt 4 steals.

Tidigare ”Veckan Lag:

Grafik och sammanställning: Louie Söderberg 

Kommentarer