Veckans lag V.5

Veckans lag V.5

Varje måndag utser vi veckans lag i Basketligan. Basketligan innehåller många starka profiler men fem spelare har föregående vecka utmärkt sig lite extra.

Veckans lag vecka 5 är:

Ana-Marija Begic (1), Udominate  – Alvik begärde sig upp till Umeå under veckan i kampen om andra-platsen men bottennapp blev det då Begic och hennes Udominate vann med 89-72, och förstaplatsen i Basketligan Dam blev Udominates under en kort period innan Luleå hann vinna och spela en match mer. Begic har visat fin form under 2018 och mot Alvik stod hon för en double-double mot Alvik med 22 poäng och 12 returer.

Tayler Mingo (4), Telge Basket – Ytterligare ett viktigt möte spelades i veckan när Telge gästade Visby där hemmalaget länge såg ut att gå segrande ut ur striden, men Södertälje-laget vände ett 8-poängsunderläge till en 8-poängsvinst i den fjärde perioden. Tayler Mingo var inte poängbäst, men bäst på banan åtminstone då hon stod för några viktiga steals i matchens slutskede. 28 poäng, 5 assist, 5 returer och 4 steals blev slutfacit för Mingo.

Ashleigh Brown (1), Uppsala Basket – Kan en assisterande coach, eller en head coach för den delen, bli uttagen till veckans lag? Givetvis inte, men Ashleigh Brown gjorde i veckan comeback på planen för Uppsalas del då hon var med och hjälpte laget plocka en viktig vinst mot Mark på hemmaplan. Brown tillförde välbehövlig trygghet kombinerat med hennes ledaregenskaper och erfarenhet vilket kan vara oerhört viktigt i ett ungt lag. 13 poäng och 7 returer på 23:26 minuter blev det på pappret för Browns del i comebacken.

Taylor Wurtz (3), Telge Basket – Inte bara Tayler Mingo, utan även Taylor Wurtz, visade sig från sin bästa sida när Telge mötte Visby. Även om Tayler (Mingo) var viktigare än Taylor (Wurtz) i matchens slutskede så var Wurtz ansvarig för att gapet mellan Visby och Telge inte var större än åtta poäng när de klev in i matchens sista period. Poängbäst i matchen var Wurtz då hon levererade 29 poäng, tog 6 returer, stod för 3 assists och 2 steals.

Brene Mosely (4), IK Eos – Eos har varit det lag med sämst form under den senaste tiden då de samlade på sig åtta raka förluster, men mot Norrköping på bortaplan bröt man den trenden då man vann med slutsiffrorna 59-67. Mosely, som medverkat flertalet gånger tidigare i Veckans Lag, var poängbäst med sina 23 poäng samt 7 assists.


 

Det är representanter för klubbarna i ligan som nominerar till veckans lag. Louie Söderberg tar utifrån nomineringarna ut veckans lag.

Tidigare ”Veckan Lag:

Kommentarer