Veckans Lag V.51

Veckans Lag V.51

Varje vecka utser vi Veckans Lag i SBL. SBL innehåller många starka profiler men fem spelare har föregående vecka utmärkt sig lite extra. 

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen.

 

Veckans Lag vecka 51 är:

Alexis Hyder (4), Högsbo Basket

När Högsbo tog sin sjätte raka vinst stod var Hyder oerhört svårstoppad för Visbyförsvaret. Hon gjorde poäng både nära och längre ifrån korgen och var en nyckel till Högsbo vinst. Facit för Hyder blev sammanlagt 27 poäng, 15 returer och 2 steals.

 

Tiasha Gray (3), Högsbo Basket

Formstarka Högsbo tog sin sjätte raka vinst mot Visby Ladies i veckan där Gray var en viktig bit i vinstpusslet. Med sina 25 poäng, 9 assist och 6 returer är Gray given i Veckans Lag V. 51.

 

Paula Juhlin (1), Alvik Basket

Wetterbygden var länge de bättre laget mot ett obesegrat Alvik i Huskvarna Sporthall, men när det väl kom till kritan gjorde Alvik det som krävdes och kunde vid slutsignalen inkassera sin 9:e raka vinst för säsongen där Juhlin stod för massiva 31 poäng och 10 returer, och dessutom en +/- på 21 i Alviks 14-poängsvinst.

 

Dubravka Dacic (3), IK Eos

Eos fick i veckan den tuffa uppgiften att åka iväg till Umeå och spela, och även om en förlust är en förlust så är -17 poäng ingenting att skämmas över. Eos Dubravka Dacic stod för 19 poäng och 8 returer under söndagseftermiddagen i Umeå Energi Arena.

 

Sofia Pelander (2), Norrköping Dolphins

Sofia Pelander gjorde i veckan sin andra match tillbaka från sin skada som tidigare höll henne borta från spel. Mot ett Mark som fått in ny energi i Paloma Anderson och Chase Coley stod finskan för 15 poäng och 12 returer samt 1 steal och 1 block.

Kommentarer