Veckans Lag V.52

Veckans Lag V.52

Varje vecka utser vi Veckans Lag i SBL. SBL innehåller många starka profiler men fem spelare har föregående vecka utmärkt sig lite extra. 

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen.

Veckans Lag vecka 52 är:

Alexis Hyder (5), Högsbo Basket
I en jämn match fick Högsbo till slut se sig besegrade av hemmalaget Eos. Men Högsbos absolut bästa spelare i matchen var Alexis Hyder. Hon var poängbäst i Högsbo med 19 poäng men stod dessutom för imponerande 21 returer, 5 assist och var matchens mest effektiva spelare.

Chastity Reed (3), Luleå Basket

I första perioden mot Telge hade Luleå Basket det svårt med bortalaget från Södertälje. Sen klev Chastity Reed fram tillsammans med Chioma Nnamaka och Michaela Houser och såg de till att stänga matchen. Reed var poängbäst med 25 poäng dessutom hade hon 3 steals, 4 assist och 5 returer.

Dubravka Dacic (4), IK Eos

Dubravka Dacic fortsätter att briljera i EOS-linnet. Matchen mot Högsbo var inget undantag och hon tog 16 returer, gjorde 12 poäng och stod för 4 assist. Dessutom var hon Eos mest effektivaste spelare när Eos tog en viktig vinst mot Högsbo.

Günesh Karaoglan (1), Norrköping Dolphins 

Günesh Karaoglan gjorde en av sina bästa matcher någonsin i SBL när hon såg till att sitt Norrköping utmanövrerade Uppsala.  Günesh Karaoglan var poängbäst i matchen med 25 poäng och hade dessutom fem returer och var Norrköpings effektivaste spelare.

Shereen Sutherland (1), Uppsala Basket

Fjärde matchen för Shereen Sutherland i Uppsalalinnet var mot Norrköping och hennes formkurva pekar rakt uppåt. I matchen mot Norrköping stod hon för 20 poäng och 14 returer.

 

Siffran i parentes är antalet gånger  spelaren har varit uttagen i Veckans lag den här säsongen. Veckans lag utses av en jury som består av representanter från klubbarna och ligaföreningen. 

Tidigare veckans lag:

V51
V50
V49
V46
V45
V44
V43
V42
V41
V40


Grafik toppbild: Louie Söderberg
Text: Rikard Aspegren (rikard@basketligandam.se)

Kommentarer