Veckans Lag V.7

Veckans Lag V.7

Varje vecka utser vi Veckans Lag i SBL. SBL innehåller många starka profiler men fem spelare har föregående vecka utmärkt sig lite extra. 

Veckans Lag vecka 7 är:

Emina Busatlija (2), Wetterbygden Sparks

Emina Busatlija steppade upp för sitt Wetterbygden när de tog en stark seger mot Högsbo. Hon stod för 16 poäng och viktiga  trepoängare när det gällde som mest.

Agnes Nordström (3), Uppsala Basket

Uppsala Basket vann bottenmötet mot Mark Basket. I en jämn och spännande match var Agnes Nordström som så många gånger förut den här säsongen klippan som Uppsala kunde luta sig mot. Med sitt lugn och sin rutin såg hon till att Uppsala kunde vinna med två poäng. Hon stod även för 10 poäng och fem returer i matchen.

Chastity Reed (7), Luleå Basket 

Ja vi vet det börjar bli lite tjatigt, men leder man den interna poäng-, retur- och assistligan i mästarklubben Luleå Basket då är det inte heller konstigt att man också har blivit uttagen sju gånger i Veckans Lag. Inte helt överraskade var Reed återigen planens främsta spelare när Luleå kunde utmanövrera Visby på bortaplan. Chastity Reed stod för 19 poäng, 12 returer och 6 assist.

Hanna Johansson (3), Högsbo Basket

Högsbo fick se sig besegrade av Wetterbygden men en som verkligen gjorde det tufft för Wetterbygden var Hanna Johansson. Hon vann i princip alla statistik-kolumner och hällde i 27 poäng, tog 14 returer, hade fyra assist och tre steals.

Shaylen Burnett (6), Norrköping Dolphins

Norrköping bara fortsätter att vinna och efter segern mot IK Eos har de sju raka segrar. Shaylen Burnett var även i matchen mot IK Eos en av anledningarna till vinsten, hon stod för 23 poäng, 23 returer (!) och sex assist.


Siffran i parentes är antalet gånger spelaren har varit uttagen i Veckans lag den här säsongen. Veckans lag utses av en jury som består av representanter från klubbarna och ligaföreningen. 

Tidigare veckans lag:

V6
V5
V4
V3
V2
V1
V52
V51
V50
V49
V46
V45
V44
V43
V42
V41
V40


Grafik toppbild: Louie Söderberg
Text: Rikard Aspegren (rikard@basketligandam.se)

Kommentarer