Veckans Lag V.8

Veckans Lag V.8

Varje vecka utser vi Veckans Lag i SBL. SBL innehåller många starka profiler men fem spelare har föregående vecka utmärkt sig lite extra. 

Veckans Lag vecka 8 är:

Louice Halvarsson (5), Wetterbygden Sparks

Louice Halvarsson fortsätter att prestera för sitt Wettebygden och visar match efter match att hon är en av SBL:s bästa spelare. När Wetterbygden vann över Mark stod Halvarsson för 23 poäng och 13 returer.

Janel McCarville (3), Alvik Basket

Den förra WNBA-spelaren Janel McCarville är en av SBL:s absolut mest effektiva spelare. Hur Alvik vann över Uppsala? McCarville såg till att innan hon byttes ut efter sju minuters spel i första perioden ha lagt i 14 poäng, då ledde Alvik med 19-6, en ledning Alvik kunde kontrollera matchen igenom.  Efter 40 minuter hade McCarville gjort 20 poäng och tagit åtta returer.

Veronika Mirkovic (1), Visby Ladies

Visby lyckades hämta in ett 16-poängsunderläge till 8-poängsvinst mot Telge Basket. En som i allra högsta grad bidrog till den upphämtningen var Veronika Mirkovic. Hon såg till att sätta press på Telges stora spelare under korgen med högprocent i avsluten. I försvar rev hon ner hela 12 försvarsreturer och var Visbys mest effektiva spelare.

Klara Lundquist (6), Telge Basket

Klara Lundquist visar åter igen prov på sin enorma kapacitet. Med sina 27 poäng (!) och 8 returer såg hon till att hålla Telge i förarsättet i större delen av matchen mot Visby genom högprocentig skytte och attackspel.

Antonija Sandric (1), Luleå Basket

Luleå Baskets nyförvärv kroatiska Antonija Sandric presenterade sig för hemmapubliken i Luleå på bästa möjliga sätt när hon stod för 15 poäng och 11 returer i vinstmatchen mot Eos.


Siffran i parentes är antalet gånger spelaren har varit uttagen i Veckans lag den här säsongen. Veckans lag utses av en jury som består av representanter från klubbarna och ligaföreningen. 

Tidigare veckans lag:

V7
V6
V5
V4
V3
V2
V1
V52
V51
V50
V49
V46
V45
V44
V43
V42
V41
V40


Grafik toppbild: Louie Söderberg
Text: Rikard Aspegren (rikard@basketligandam.se)

Kommentarer