Veckans lag V40

Veckans lag V40

Varje måndag utser vi veckans lag i SBL. SBL innehåller många starka profiler men fem spelare har föregående vecka utmärkt sig lite extra.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen.

Veckans lag:

Chastity Reed, Luleå Basket 

WNBA-meriterade Chastity Reed visade upp ett imponerande spel och ledde sitt Luleå till en övertygande seger i premiären mot Wetterbygden. Hon stod för 19 poäng, 7 returer och 5 assist. Klart är att det kommer bli en intressant spelare att följa under säsongen och som de övriga lagen får se upp med i året ligaspel.

Tayler Mingo, A3 Basket Umeå

Tayler Mingo blev förra säsongen utsedd till årets guard och årets MVP i SBL (dåvarande Basketligan dam). Den här säsongen har hon bytt Telge mot A3 Basket men visade i matchen mot Högsbo att hon är att räkna med även den här säsongen. Det blev dock inga 32 poäng som i premiären förra säsongen. Men 18 poäng, 6 returer, 6 assist och 3 steals är inte fy skam det heller. Men framför allt steppade hon upp när det behövdes som mest och såg till att knyta ihop säcken i slutet av matchen.

Tiasha Gray, Högsbo Basket

Nykomlingarna Högsbo Basket från Göteborg stod emot bra mot förra säsongens silvermedaljörer A3 Basket, mycket tack vare två spelare, Hanna Johansson (20 poäng i matchen) och Tiasha Gray. Den förra Mark-guarden och bolltrollare Tiasha Gray var poängbäst i matchen med 23 poäng och tog dessutom 5 returer och 5 steals.

Helene Haegerstrand, Alvik Basket

19-åriga Helene Haegerstrand var en stor del i att Alvik tog en klar vinst på bortaplan mot Uppsala Basket. Hon stod för 16 poäng, 11 returer på under 22 minuters speltid i säsongspremiären. Efter två säsonger med en del skadebekymmer vittnar matchen mot Uppsala att Helene Haegerstrand kan få sitt stora genombrott i SBL den här säsongen.

Sofia Pelander, Norrköping Dolphins

Den finska landslagsspelaren Sofia Pelander kom i slutet av förra säsongen tillbaka från en knäskada. I säsongspremiären mot IK Eos såg man dock inte mycket till av någon skada. Hon var planens gigant med 13 returer, 22 poäng och ledde som kapten sitt lag till seger.

Kommentarer