Veckans lag V44

Veckans lag V44

Varje måndag utser vi veckans lag i SBL. SBL innehåller många starka profiler men fem spelare har föregående vecka utmärkt sig lite extra. 

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen.

Veckans lag V44 är:

Branndais Agee (1),Visby Ladies 

Det blev förlust för Visby mot Alvik, men en spelare som Alvik inte lyckades stoppa var  Branndais Agee som stoppade i 33 poäng (!) och dessutom tog 12 returer. Branndais Agee har även i tidigare matcher nosat på en plats i veckans lag och inte konstigt är det, hon snittar mest poäng i hela SBL med 23,75 i snitt per match (efter fyra matcher).

Dubravka Dacic (1), IK Eos 

Det var en jämn match mellan Eos och Telge, en anledning att Telge aldrig riktigt lyckades rycka ifrån var Dubravka Dacic. Telge hade svårt att hantera den över två meter långa centern både offensivt och defensivt. Dacic stod för imponerande 20 poäng, 16 returer och tre assist i matchen.

Elin Ljunggren (2), Alvik Basket

Alvik Basket har inlett säsongen med fem raka segrar och Elin Ljunggrens poängskörd har inte direkt varit en nackdel i säsongsinledning. Hon är poängbäst i Alvik med ett snitt på 19.8 poäng per match (fjärde bäst i SBL). Segermatchen mot Visby var inget undantag och hon stod för 26 poäng med 67% på tvåor och 40% från trepoängslinjen.

Klara Lundquist (2), Telge Basket

Telges unga guard Klara Lundquist fortsätter att briljera på basketplanen och när Telge beskegrade Eos var det just Lundquist som satte tonen. Hon var poängbäst med 25 poäng med hade även nio returer och sex assist på sitt konto.

Louice Halvarsson (1), Wetterbygden Sparks
Så kom den äntligen –  Wetterbygden Sparks första historiska seger i SBL. Planens gigant var inte helt oväntat Louice Halvarsson som stod för 19 poäng (8 av 11 tvåpoängare) och dessutom fyra returer och tre assist. 

Siffran i parentes är antalet gånger  spelaren har varit uttagen i Veckans lag den här säsongen. Veckans lag utses av en jury som består av representanter från klubbarna och ligaföreningen. 

Tidigare veckans lag:
V43
V42
V41
V40


Rikard Aspegren
rikard@basketligandam.se 

Kommentarer