Veckans lag V45

Veckans lag V45

Varje måndag utser vi veckans lag i SBL. SBL innehåller många starka profiler men fem spelare har föregående vecka utmärkt sig lite extra. 

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen.

Veckans lag V45 är:

Chastity Reed (2), Luleå Basket

Luleå vann övertygade på bortaplan mot Norrköping. Planens bästa spelare var inte svår att utse, Chastity Reed stod för 22 poäng, 8 returer och 5 assist. Hon är Luleås bästa poänggörare, returtagare och står för flest assist. Dessutom är hon ligans mest effektiva spelare.

Tiasha Gray (2),  Högsbo Basket 

Uppsala hade hoppats på första segern för säsongen mot Högsbo. Efter tre perioder såg det också ut som att det skulle bli Uppsala seger, sen klev Högsbo-guarden Tiasha Gray fram. Hon stod för 14 poäng, två steals och en assist bara i den fjärde perioden som Högsbo vann med 21-7. Totalt i matchen la hon i 30 poäng.

Agnes Nordström (1), Uppsala Basket

Agnes Nordström har under flera veckor nosat på en plats i veckans lag. Hon är en av ligans mest erfarna spelare och det har hon visat upp i match efter match. Hon är också Uppsalas bästa poänggörare, returtagare och står för flest assist. Matchen mot Högsbo var inget undantag, hon stod för 14 poäng, 11 returer och 5 assist.

Anna Lundquist (1), Alvik Basket

Det har pratats mycket om Klara Lundquist, men efter ett par år på college är även Klaras syster Anna Lundquist tillbaka i SBL. I matchen mot Eos hade hon en riktigt bra dag på jobbet, hon var poängbäst i Alvik med 16 poäng. Hon sköt 4 av 7 från trepoängslinjen, dessutom stod hon för tre steals och fem returer.

Louice Halvarsson (2), Wetterbygden Sparks

Wetterbygden tog sin andra vinst i SBL genom att besegrad Mark på bortaplan med 34 poäng. Återigen var Louice Halvarsson bäst på planen den här gången noterades hon för 20 poäng och 11 returer. Hon var matchens mest effektiva spelare och sköt med imponerande precision.

 

Siffran i parentes är antalet gånger  spelaren har varit uttagen i Veckans lag den här säsongen. Veckans lag utses av en jury som består av representanter från klubbarna och ligaföreningen. 

Tidigare veckans lag:
V44
V43
V42
V41
V40


Grafik: Louie Söderberg
Text: Rikard Aspegren (rikard@basketligandam.se)

Kommentarer