Veckans lag V46

Veckans lag V46

Det spelades endast två matcher under föregående vecka på grund av landslagsuppehåll. Det sätter dock inte stopp för utdelning av veckans lag! Som vanligt på måndagar utser vi veckans lag. SBL innehåller många starka profiler men fem spelare har utmärkt sig lite extra. 

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen.

Veckans lag V46:

Zakiya Saunders (1), Visby Ladies

Visby Ladies som har haft en tuff inledning på säsongen lyckades trots en del skadebekymmer i truppen utmana A3 Basket. Det räckte inte hela vägen men en som såg till att det ändå kändes möjligt var den amerikanska power forwarden Zakiya Saunders. Hon spelade i princip hela matchen och stod för 17 poäng, 13 returer, 3 assist och 2 steals.

Ida Fredrikson (1), Högsbo Basket

Det har pratats mycket om Högsbos amerikanskor men när Högsbo under fredagen utmanövrerade Norrköping med en 20-poängsvinst var det egenfostrade Ida Fredrikson som var planens mest lysande stjärna. Hon var poängbäst i matchen med 20 poäng (5/8 från trepoängslinjen). Dessutom stod hon för 5 returer och 4 assist i matchen.

Vanessa Taylor (1), Norrköping Dolphins

Norrköping hade en tung kväll på jobbet i mötet mot Högsbo. Men en som klev fram i matchen var även det en egenfostrad spelare, 20-åriga Vanessa Taylor. Hon stod för 13 poäng på 21 minuters speltid med 3 av 3 från trepoängslinjen och gjorde kanske sin bästa match i SBL, hittills.

Alexis Hyder (2), Högsbo Basket

Någon som gjorde det väldigt tufft för Norrköping inte minst under korgarna var Alexis Hyder. Hon rev ner hela 24 returer  och stod dessutom för 13 poäng och var planens mest effektiva spelare.

Abigail Asoro (2), A3 Basket Umeå

A3 tog sin sjätte raka seger mot Visby Ladies och en stor anledning till segern var Abigail Asoro. Hon var poängbäst i matchen med 23 poäng och tog även 9 returer.

Siffran i parentes är antalet gånger  spelaren har varit uttagen i Veckans lag den här säsongen. Veckans lag utses av en jury som består av representanter från klubbarna och ligaföreningen. 

Tidigare veckans lag:
V45
V44
V43
V42
V41
V40


Grafik: Louie Söderberg
Text: Rikard Aspegren (rikard@basketligandam.se)

Kommentarer