Veckans lag V49

Veckans lag V49

Äntligen är SBL tillbaka efter uppehållet och med det även Veckans Lag! Varje måndag utser vi veckans lag i SBL. SBL innehåller många starka profiler men fem spelare har föregående vecka utmärkt sig lite extra. 

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen.

Veckans Lag V49 är:

Michaela Houser (2), Luleå Basket

Luleå Basket fullkomligt hällde i poäng i matchen mot Visby, totalt gjorde Luleå 123 poäng. Chastity Reed, Anna Barthold, Precious Hall och Michaela Houser stod alla för över 20 poäng i matchen. Den sistnämnda var dock den som hade bäst kväll på ”jobbet”. Michaela Houser imponerade med 30 poäng (med 7 av 12 från trepoängslinjen), åtta assist och fem returer. Dessutom var hon matchens mest effektivaste spelare.

Emina Busatlija (1), Wetterbygden Sparks

Wetterbygden tog en stark och viktig seger mot Norrköping. Emina Busatlija gjorde kanske sin bästa insats hittills den här säsongen och var poängbäst i matchen med 20 poäng och satte 4 av 7 trepoängare.

Leah Scott (2), IK Eos

34 poäng, behövs det skriva så mycket mer? I Eos vinstmatch mot Uppsala var det ingen som kom nära Leah Scott i målprotokollet. Hon stod dessutom för fem assist och sex returer.

Janel Mccarville (2), Alvik Basket

Janel Mccarville är en av ligans mest effektivaste spelare. I Alvik står hon både för flest assist och flest returer per match. I Alviks senaste match, mot Telge, stod hon inte ”bara” ut med sin effektivitet (bäst i matchen), returtagning (sju stycken) och assist (tre stycken) utan hon var den här gången även poängbäst med 17 poäng.

Dubravka Dacic (2), IK Eos

Dubravka Dacic stod inte för 34 poäng som sin lagkamrat Leah Scott, men var den som stod för näst mest poäng i matchen mot Uppsala med 23 poäng. Men framför allt var det under korgarna som Dubravka Dacic var med och såg till att Eos kunde vinna. Dacic stod för 14 returer och såg till att stänga returtagningen under egen korg. Hon var dessutom planens mest effektiva spelare.

Siffran i parentes är antalet gånger  spelaren har varit uttagen i Veckans lag den här säsongen. Veckans lag utses av en jury som består av representanter från klubbarna och ligaföreningen. 

Tidigare veckans lag:

V46
V45
V44
V43
V42
V41
V40


Grafik: Louie Söderberg
Text: Rikard Aspegren (rikard@basketligandam.se)

Kommentarer