Veckans Lag V50

Veckans Lag V50

Varje måndag utser vi Veckans Lag i SBL. SBL innehåller många starka profiler men fem spelare har föregående vecka utmärkt sig lite extra. 

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen.

Veckans Lag V 50 är:

Leah Scott (3), IK Eos

Leah Scott fortsätter att prestera för sitt Eos. I vinstmatchen mot Wetterbygden stod hon för 22 poäng av Eos 68 poäng. Förutom 22 poäng rev hon ned åtta returer och stod för fyra assist.

Klara Lundquist (3), Telge Basket

Klara Lundquist är en av Telges viktigaste spelare den här säsongen, så även i matchen mot Högsbo. Matchen var också helt jämn tills Lundquist fick utgå på grund av skada, därefter tog Högsbo över och kunde vinna. Fram till dess hade hon stått för 21 poäng och 9 returer.

Louice Halvarsson (3), Wetterbygden Sparks

Wetterbygden fick se sig besegrade av Eos. Men en som såg till att hålla kvar Wetterbygden i matchen var Louice Halvarsson. Hon gjorde överlägset mest poäng i Wetterbygden med sina 22 poäng. Dessutom tog hon sju returer.

Elin Ljunggren (3), Alvik Basket

Alvik hade en tuff match på bortaplan mot Visby men en som såg till att Alvik kunde förbli obesegrade den här säsongen var Elin Ljunggren. I Janel Mccarvilles frånvaro tog Elin Ljunggren på sig ledartröjan och stod för 24 poäng och 12 returer och såg till att Alvik kunde ta lagets åttonde raka seger.

Alexis Hyder (3), Högsbo Basket

Högsbo tog under söndagen en viktig seger mot Telge och klev upp på en fjärde plats i tabellen. En av matchens absolut bästa spelare var Alexis Hyder. Under korgarna gjorde hon det väldigt tufft för Telge som hade svårt att sätta emot. Hyder stoppade i 24 poäng men tog dessutom 18 (!) returer och stod för sju assist. Hon var även den i matchen med högst effektivitet.

Siffran i parentes är antalet gånger  spelaren har varit uttagen i Veckans lag den här säsongen. Veckans lag utses av en jury som består av representanter från klubbarna och ligaföreningen. 

 

Tidigare veckans lag:

V49
V46
V45
V44
V43
V42
V41
V40


Grafik: Louie Söderberg
Text: Rikard Aspegren (rikard@basketligandam.se)

Kommentarer