Viktigt derby inför det stundande kvalet

Viktigt derby inför det stundande kvalet

På onsdag stundar ännu ett på förhand jämnt derby i Rinkeby Ungdomens Hus. Denna gång är det 08 Stockholm som kommer på besök till Akropols hemmaplan, i en match som kanske inte är avgörande för utgången av grundserien men som icke desto mindre är en viktig förberedelse inför det kval som stundar för bägge lagen. 

08 Stockholm kommer senast från en tuff derbyförlust mot Solna (även det ett kommande kvalmotstånd) medan hemmalaget fick sig en ordentlig basketlektion borta mot Sallén den gångna lördagen. Akropols coach Jonny Ishak är inte förvånad över insatsen mot serietrean från Uppsala:

– Matchbilden mot Sallén var väntad. De är ett på förhand tufft motstånd samtidigt som vi hade en extermt dålig träningsvecka bakom oss, med många småskador som gjorde att spelare antingen tvingades stå över eller kliva av träningar. Sallén hade ett storleksövertag som de utnyttjade samtidigt som vi lät dem springa in många enkla poäng. När vi väl fick igång vårt spel var det alldeles för sent, samtidigt som vi inte riktigt hade flyt med skotten. Men det är bara att ta nya tag.

Vad är viktigt för dig och laget nu, både inför matchen mot 08 Stockholm och inför det stundande kvalet?
– Just nu fokuserar vi endast på oss själva och på vårt eget spel. Kommande matcher mot såväl 08 och Solna är ju faktiskt också matcher mot kommande kvalmotståndarna. Så samtidigt som det absolut finns mycket prestige i att vinna de här matcherna, vi vann ju mot båda lagen på bortaplan, är det just nu viktigt att fokuserar på att bygga laget för kvalet. Vi vill hitta den där tryggheten, och det där flowet, i spelet som kommer att krävas då. Och det tror jag att vi kommer att göra.

Matchen spelas på onsdag den 4 mars kl 19.00 i Rinkeby Ungdomens Hus.

Kommentarer