Vinst i en kokande arena

Vinst i en kokande arena

Att det skulle bli en tuff match, det var det igen tvekan om, men ikväll har Luleåpubliken fått bita på naglarna. Matchen slutar 83-79, men inte utan kamp.

Vi fick näst intill en drömstart på matchen när vi inleder med att skapa oss en fempoängsledning efter första perioden. Umeå var riktigt, riktigt bra men vi höll huvudet kallt och spelet satt som det skulle. Jessica Thomas var lika stekhet som i senaste hemmamatchen och hennes spelintelligens och iscoola attitiyd lotsade oss i rätt riktning.

Under andra perioden slarvar vi dock vilket Udominate tackar och tar emot, helt plötsligt ligger vi under med sju poäng i halvtid och det ser riktigt mörkt ut. För att lyckas vinna den här matchen skulle det krävas en sjuhelsikes prestation. Udominate är ett otroligt kompetent lag och att vinna mot dem är enklare sagt än gjort, än mindre jobba sig upp från ett hyfsat numerärt underläge. Men varenda spelare som klev in på planen ikväll visade vilket stort hjärta de har och tillsammans med vår outtröttliga publik jobbade vi oss sakta men säkert tillbaka in i matchen.

När det återstår drygt en minut sänker Adrienne Motley en magisk, och näst intill omöjlig, trepoängare och hallen exploderar. Segern är vår.

– Final tre blir en riktig rysare. Vi ligger under länge i andra havlek men tjejerna krigar på i försvar under korgen och vi kunde komma ikapp och förbi Udominate. Vår fantastiska hemmapublik lyfte taket i de sista minuterna och 2-1 i matcher är ett faktum. Nu gäller det att ladda om till match 4 i Umeå på onsdag, det lär bli också en tuff match men vi kommer att vara redo, säger David Visscher efter matchen.

– Jag älskar att spela här i Luleå Energi Arena, det var ett obeskrivligt tryck idag, säger Anna Barthold efter matchen. Se en längre intervju med henne nedan:

Poäng i Luleå: Jessica Thomas 26, Adrianne Motley 15, Anna Barthold 14, Allis Nyström 10, Chioma Nnamaka 8, Jennifer Hamson 8, Sofia Hägg 2.
Poäng i Umeå: Brianna Kiesel 16, Ana-Marija Begic 14, Tiffany Brown 12, Lisa Koop 11, Gigi Mazionyte 10, Mante Kvederaviciute 10, Danielle Elvbo 4, Sandra Hansson 2.

Publik: 2453

Kommentarer