Vinst i hemmapreimären.

Vinst i hemmapreimären.

Vinst första hemma.

Precis som vi trodde innan matchen så visade Wetterbygden att första matchen mot Luleå byggde på för mycket respekt, nervositet och brist på rutin. De spelade klart bättre idag och de är på rätt väg. Den nya US-spelare i Stephanie gav säkert välbehövlig boost också. Många lag kommer att få det jobbigt mot Wetterbygden framöver, var så säker.

Vi började lite trevande och okoncentrerat med många missar, men kunde ändå sakta men säkert dra ifrån så tavlan visade 26 – 18 efter första kvarten.

Vi fortsätter i andra kvarten att spela på samma sätt och drar ifrån allt mrer till så 49 – 36 i halvtid.

I andra halvan av matchen kändes det mer dom om vi slog vakt om det försprång vi hade genom att ibland blixtra till, medan andra gånger såg väldigt oinspirerade ut. Tredje kvarten var helt jämn 16 – 16 eftersom vi åter spelade lite ”gåbasket” samt missar en del i rotationen i försvar.

I fjärde var övertaget nere i 10 poängs, men då sänker vi två treor i rad från Tayler samt Tiffany och ordningen var återställd. Slutligen kunde vi hålla undan och vinna sista perioden med 1 poäng.

Inte för att förta Wetterbygdens prestation, men vi måste upp en nivå till. Att göra 84 poäng är klart godkänt, men att släppa in 70 poäng är inte bra. Ex i zonförsvaret släpper vi treor på samma spel vid tre tillfällen från i samma hörn, inte helt ok. Man kan se att laget är lite slitet med hårt matchande och mycket resande, så det blir skönt att få lite återhämtning och få vara hemma ett tag.

Idag var det framför allt Ama, Tiffany, Tayler, Abigale samt Isabell som bar laget. Isabells första halvlek var definitivt hennes bästa hon gjort under sin tid i Umeå, way to go! Ama visar hur bra hon är när hon får spring golvet i transision samt attackera 1-1 under korgen. Tiffany och Tayler styr och ställer med 7 assist var.

Det finns kvalitéer i laget det råder det ingen tvekan om, så nu tar vi nya tag och lägger den här matchen bakom oss och tittar framåt. Där väntar Uppsala på söndag, men det återkommer vi till inom några dagar.

Kommentarer