Vinst, trots fel fokus

Vinst, trots fel fokus

AIK som saknade både McCarville och Vres stred förtjänstfullt och ska ha all heder av den match de gav oss. De jobbade hårt hela matchen och struntade i vad det stod för siffror på tavlan.

Utan att förta AIKs insats så måste vi vara ärliga med oss själva och säga att det inte var vår bästa match, vilket är helt förståeligt med tanke på vad som väntar om två dagar. Man kunde ändå se en del mycket bra saker när vi väl fokuserade och höll huvudet kallt, men så fort vi slappnade av så fick AIK enkla poäng.

Hela matchen spelar vi bra i perioder. Ex leder vi med 14 – 23 efter 10 minuters spel och det ser ganska bra ut. Då kommer 3 minuter när vi tappar fokus och AIK får göra 10 – 1 och vips står det 24 – 24. Sedan fokuserar vi lite igen och gör 0 – 9 på 2 minuter och ställningen är 33 – 24.

Därefter så går vi sakta ifrån till ställningen 33 – 46 och ytterligare ett ordentligt ryck med 2 – 16 till ställningen 35 – 62. Resten av matchen blir en transportsträcka, där AIK med bra inställning lyckades krympa avståndet med 4 poäng till slutresultatet 62 – 85.

Det var en väldigt fysisk match och domarna tillät väldigt mycket, vilket ibland händer och man måste då anpassa sig till de förhållanden som ges.

I den här matchen var det endast Mante som inte gjorde några poäng av de spelare som spelade matchen. Mest gjorde Lisa Koop och Tiffany Brown med 19 p vardera. Gigi hade en dubbel-dubbel med 11 ribbor och 12 p. Brianna 8 assist, Sandra 3 av 4 treor med 11 p  osv….

Det som ändå är roligast att se är att vi har många som kan spela mycket tufft försvar samt göra poäng, vilket gör det svårt för motståndarna att veta vem man ska fokusera på.

Nu är det bara två dagar kvar till EEWBL borta mot Luleå, så nu lägger vi den här matchen till handlingarna och koncentrerar oss på den matchen.

Kommentarer