Visby Ladies välkomnar Alvik

Visby Ladies välkomnar Alvik

På onsdagkvällen kan det bli ett energifyllt möte när två formstarka lag möter varandra i ICA Maxi Arena. Gästande Alvik Basket är utan tvekan ett lag fyllt med mycket talang, och framförallt svensk sådan. Onsdagens bortalag är faktiskt det enda laget i Basketligan Dam som inte har en enda amerikanska i truppen , och de utländska spelarna i Alvik är från Norge och Italien med Tina Moen respektive Ilara Zanoni.

Inför säsongen plockade Alvik hem Martina Stålvant efter ett antal säsonger i Luleå och en kontroversiell övergång till Luleårivalerna Umeå inför säsongen 16/17. Stålvant har fått pris som Basketligan Dams bästa försvarsspelare tidigare och alla som följt BLD vet vilken högstanivå Stålvant har. Kort därefter presenterades även Ilara Zanoni som också blev silvermedaljör med Umeå 16/17. Från Mark basket plockades en av ligans bästa svenska spelare, Elin Ljunggren, in och hon har redan hunnit visa vad hon går för när hon till exempel gjorde 31 poäng mot regerande mästarinnorna Luleå på bortaplan. Ljunggren är Alviks främste returtagare och hon snittar 8.5 returer per match.

Klara Lundquist finns det nog ingen vid det här laget som inte känner till, och den unga svenska landslagsspelaren är trots sin ringa ålder en av ligans absolut bästa spelare, och vikten av att ha henne i laget är obeskrivlig för Alvik.

Säsongen 17/18 får ses som en säsong med en stor satsning för stockholmslaget som har en väldigt hög potential med sin trupp, men kanske har det inte gått så bra som man önskat hittills. Dels så finns säsongspremiären mot just Visby Ladies i åtanke när det blev strömavbrott och matchen blev framflyttad till efter årsskiftet till slut, vilket Ladies i sin marknadsföring för matchen pikat gästerna för, men man har åkt på förluster mot Luleå men även också Telge Basket under både säsongen samt försäsongen vilket kanske var oväntat för det gröna laget på den gröna linjen. Med det sagt så är inget avgjort än, och det är inte förräns i som tabellen är viktig på riktigt, och Alvik är långt ifrån det enda laget i 17/18 års upplaga av den otroligt jämna Basketligan Dam som gått på pumpen när man inte borde. Efter det så har det däremot sett väldigt mycket ljusare ut för Alvik då man vunnit fyra av de fem senaste matcherna, varav en mot förra årets finallag Umeå på hemmaplan vilket är ett klart styrkebesked och en fingervisning i hur hög Alviks potential är.

Ladies har i skrivande stund tre raka vinster varav två kommit på bortaplan i historiskt tuffa bortamatcher mot Telge Basket och Mark Basket samt att man besegrade Mark även på hemmaplan en vecka innan. Visby Ladies är just nu formstarka och har ett gott självförtroende när de kliver in i onsdagens match. Både Nici Gilday och Rashida Timbilla blev uttagna till veckans lag i Basketligan Dam efter prestationerna mot Mark på bortaplan då TImbilla enbart var en assist ifrån en triple-double och därmed fick nöja sig med en double-double samt Nici Gilday som stod för 26 poäng varav många i ett avgörande läge i matchen. Senast lagen möttes så vann Visby Ladies mot Alvik i Åkeshovshallen efter en rejäl uppvisning av Visbys Nicole Bauman som stod för 39 poäng när Ladies vann med 86-76. Om en liknande prestation kommer skådas i ICA Maxi Arena under onsdagskvällen är tveksamt, men allting tyder på att det kan bli en spännande och rolig match mellan två talangfulla och formstarka lag.

Match blir det iallafall, och det lär blir en energifylld ICA Maxi Arena där det väntas stor publiksiffra till onsdagskvällen. Matchen webbsänds av Sportsground och kostar 89 kronor. >>Se matchen här.

Kommentarer