Visby väntar på bortaplan för A3

Visby väntar på bortaplan för A3

Vi har nu slickat såren efter den tuffa lektionen som vi fick i gårdagens match mot Cukurova. Vi måste helt enkelt acceptera att vi idag inte ligger på samma nivå och får ta med oss att vi i delar av matchen presterar på absolut högsta Europanivå. Men nog om den matchen, nu väntar en match mot Visby.

Visby är ett lag som än så länge inte presterat vad klubben och många andra hade förväntat sig. Det säger ändå inget om hur de skulle kunna prestera, vilket vi ska ha fullständigt klart för oss. Visby är ett lag som vi under många år spelat tuffa matcher mot och de har haft många kompetenta spelare genom åren.

Årets upplaga av Visby är nästan en helt ny trupp sett till spelare som spelar många minuter. Det finns i dagsläget endast tre spelare kvar från förra året Elsa Grufstedt, Felicia Thomson samt Johanna Woldem, som i år har fått blygsamt med speltid.

Nu förlitar sig Visby framför allt på tre amerikanskor Jasmine Weatherspoon, Zakiya Saunders och Branndais Agee. Där Saunders och Agee står för hela 63 % av lagets poängskörd. Dom måste vi bara ha koll på.

Det är för oss dags att visa att vi kan hålla samma tempo som i Eurocup, även i SBL. Vi får inte falla tillbaka till serielunken, utan visa att vi faktiskt är ett Eurocuplag.

Så nu är det upp till bevis, vi har nu i tre matcher i Eurocup sett hur motståndarna spelar tuff man-man helplan. Det är dags att visa att vi kan göra samma sak och hålla i taktpinnen.

>> Se matchen live på webben.


Foto: Axellöf
Text: A3 Basket

Kommentarer